Еврофутбол: Новини

 •     Водещи новини   
 •     Архив новини   
 • Носителят на стипендия "Лука Бекяров" иска да направи най-продаваната игра

  Айкут Исмаилов е седмият носител на стипендията на Еврофутбол на името на Лука Бекяров. Той е студент в трети курс в специалност "Компютърни системи и технологии" на Техническия университет, София. Той получи своята грамота и на стойност 2500 лева от управителите на българския букмейкър Руди Вачкова и Николаос Арсенопулос на бутикова церемония на 21.11.2019 г. в галерия "Сезони" в столицата. Ето какво сподели специално за нас 20-годишният Айкут.

  Здравей! Би ли се представил.
  - Здравейте. Казвам се Айкут Исмаилов. От Шумен. В момента уча в Техническия университет в София. Работя като софтуерен инженер.

  Знаем, че се интересуваш от Game development, защо?
  - Интересите ми в тази и в други области, свързани с програмиране, са от преди да започна да работя.

  Как се разви твоят професионален път до момента?
  - Исках да се занимавам с програмиране и затова кандидатствах в София. В началото ми беше трудно, защото пътувах през седмица. Но, мисля, че опитът, който натрупах в Техническия е много полезен и не съжалявам за трудностите в началото. Освен това в София има по-широк избор за развитие, отколкото в родния ми град Шумен.

  От къде идва твоя афинитет към математиката и програмирането?
  - Още като малък ми беше интересно да се занимавам с математика, въпреки че не се справях много добре. Но, не се отказвах, опитвах се, ходих на различни състезания. Всъщност баща ми е преподавател по математика, така че сигурно има и наследственост. В по-късен етап, в 5-ти клас, се записах в школа по информатика, където още тогава идеята ми беше да се развивам в Game Development индустрията.

  Каква ти е мечтата?
  - Мечтата ми е да създам най-продаваната игра.

  Каква е твоята игра-мечта?
  - Истината е, че предлагането зависи от търсенето. Аз лично предпочитам игри тип пъзел, които да те накарат да мислиш, докато играеш.

  Спечели стипендията на Еврофутбол на името на Лука Бекяров. Логично е да те попитаме дали се интересуваш от спорт?
  - Не се интересувам много от спорт. За съжаление предпочитам повече да седя вкъщи пред компютъра, отколкото да съм навън с топката. В последно време се старая повече да се движа. Обмислям варианта да се запиша и на някакъв спорт, като тенис. Истината е, че не намирам много време покрай университета, изпитите и работата, разбира се.

  И на финала - от къде разбра за стипендията на Еврофутбол?
  - В Университета ни има табла с обяви и там видях съобщението и реших да кандидатствам.

  Вярваше ли, че ще спечелиш?
  - Винаги трябва да си позитивен!

  27.11.2019 г.

  ©2007-2020 г. Еврофутбол ООД. Всички права запазени!  Държавна комисия по хазарта Политика за личните данни Управление на бисквитки